Najboljim sportistima i sportskim klubovima iz K. Mitrovice uručeni pehari i nagrade

FOTO: KoSSev

U Mitrovačkom dvoru danas su dodeljena priznanja najboljim sportistima grada Kosovske Mitrovice. Pored sportista i sportskih klubova, nagrade su dodeljene i institucijama, kao i pojedincima zaslužnim za promociju sporta.

Manifestacija je započeta intoniranjem himne Republike Srbije.

Prisutan je bio veliki broj dece i mlađih ljudi, odnosno članova sportskih klubova koji su nagrađeni kao najbolji, te ujedno treneri i predstavnici ovih klubova.

Pehare, plakete i ostale nagrade uručili su predsednik Privremenog organa Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i direktor ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković.

Za najbolju sportistkinju u 2022. godini proglašena je Nada Petronić iz Kik boks kluba „Kosovska Mitrovica“.

Dugogodišnja članica ovog kluba u svojoj dosadašnjoj karijeri bila je prvak Srbije, prvak balkanskog KUP-a, kao i prvak Evrope i sveta u kategoriji preko 70 kilograma u Kik boksu.

„Za mene ova nagrada predstavlja pre svega ponos zato što sam ja sportistkinja iz ovog grada, zaslužila sam to i veoma sam se trudila i sav trud se na kraju isplatio“, rekla je za KoSSev Nada Petronić.

Jovan Denović iz Atletskog kluba „Trepča“ dobitnik je nagrade za najboljeg sportistu Kosovske Mitrovice za 2022. godinu.

Iako vrlo mlad, Denović može da se pohvali osvojenim prvim mestom u MOSI igrama u kategoriji trke na 8,000 metara.

„Ovaj trofej će mi predstavljati veliki podstrek za nastavak karijere, trudiću se da iz dana u dan radim sve jače i više i obećavam da ću osvojiti još puno medalja za svoj klub i za svoj grad i da ću predstavljati ovaj grad u najboljem svetlu“, kazao je Denović za naš portal.

Najbolja mlada sportistkinja za prošlu godinu je Andrea Jokić iz ženskog odbojkaškog kluba „Kosovska Mitrovica“. Ovom klubu je takođe pripalo priznanje za najbolji ženski klub u prošloj godini.

Sa druge strane, za najboljeg mladog sportistu proglašen je Dušan Radenović iz Bokserskog kluba „Knez Lazar“.

Nagradu za najbolji muški klub osvojio je Kik boks klub „Kosovska Mitrovica“.

Dobitnik nagrade za najboljeg sportskog stručnjaka u prošloj godini je trener Kik boks kluba „028“ i reprezentacije Srbije u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, Marko Božović.

Priznanje za najboljeg sportskog funkcionera otišao je u ruke predsednika Fudbalskog saveza KiM, Igora Uljarevića, dok je priznanje za rekreativni sport pripalo profesoru fizičkog vaspitanja Predragu Laliću.

Dugogodišnji aktivni član Sportskog društva gluvih i nagluvih osoba „Bratstvo“, Slaviša Košanin, osvojio je nagradu za sportistu sa invaliditetom.

Priznanje za promociju sporta u Kosovskoj Mitrovici osvojio je novinar Radio Kosovska Mitrovica, Srđan Košanin.

Fudbalski klubovi „Trepča“ i „Rudar“, dobitnici su nagrade za dugogodišnje postojanje.

Nagrada za afirmaciju sporta u 2022. godini, otišla je u ruke Šahovskog kluba „Trepča“.

Najveća i najmasovnija sportska organizacija u Kosovskoj Mitrovici sa preko 250 članova, Omladinski fudbalski „Dif“, dobitnik je nagrade za „najbolju promociju opštine Kosovska Mitrovica“.

Priznanje za postignute rezultata u 2022. godini osvojili su Atletski klub „Trepča“ i Opštinska organizacija sportskih ribolovaca „Ibar“.

Za dugogodišnji doprinos u unapređenju školskog sporta, nagrade su dobili Šerif Krivošić, Zdravka Bošković i Rade Stanković.

Plakete za doprinos i pomoć u organizaciji takmičenja Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge dobili su Kliničko-bolnički centar, Hala sportova u Kosovskoj Mitrovici, kao i Institut za ženski sport „Marina Maljković“.

Plaketu za dugogodišnji podstrek i razvoj sporta u Kosovskoj Mitrovici dobio je i predsednik Privremenog organa Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić.

„Mi kao lokalna samouprava nastavićemo da ulažemo napore, a pre svega i novčana sredstva za osnaživanje sporta, za negovanje zdravog stila života, ali i za one prave vrednosti koje oni sa sobom nose“, rekao je predsednik institucije koja je ujedno pokrovitelj današnje manifestacije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.