Nacrt zakona o vojsci Kosova ide u vladu

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Ministarstvo bezbednosnih snaga Kosova (MBSK), sa kašnjenjem od 8 dana podnelo je Vladi nacrt zakona za transformaciju KBS-a u vojsku, a sada je na Vladi Kosova da sa istim nastavi na sednici Vlade, piše danas list "Zeri".

Ministarstvo bezbednosnih snaga Kosova je potvrdilo da je nacrt zakona za transformaciju KBS upućen Vladi 8. maja, gde su uvereni da će u ovom slučaju političke partije u zemlji da glasaju za transformaciju.

"Nakon prijema finansijskog izveštaja za budžetske troškove Ministarstva finansija i odobrenja od strane Ministarstva za evropske integracije da je nacrt zakona usklađen sa zakonodavstvom EU, nacrt zakona za transformaciju KBS MBSK 8. maja 2018. uputilo je vladi," rekao je Ibrahim Šalja, portparol MBSK-a, dalje piše "Zeri".

S druge strane, Vlada kaže da se traži konsenzus o ovom pitanju, koje, po njima, treba da se sprovede u saradnji sa strateškim partnerima na Kosovu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.