Na protestu u Zvečanu obeležen Svetski dan deteta: Da se što pre vratimo u vrtiće

Zaposlene u Predškolskoj ustanovi „Lane“ iz Zvečana danas su na protestu, koji od ponedeljka traje ispred tamošnje opštinske zgrade – performansom obeležile Svetski dan deteta. 

Na ulici, u masi, ispred ograde i bodljikave žice koju je postavio KFOR one su izvele par koreografija.

Ova prosvetna institucija, kao i sve ostale na Severu Kosova od početka ove nedelje ne rade.

Raniji plan bio je, kako je danas objasnila direktorka PU „Lane“ Olga Nedeljković, da Svetski dan deteta vaspitačice uz svoju decu obeleže performansom na teniskom terenu u Zvečanu.

„Međutim, zbog situacije u kojoj smo se našli to nam je onemogućeno. Zbog toga smo se organizovali da danas ovde makar dve koreografije izvedemo, da podržimo našu decu. Nažalost, Dan deteta obeležavamo na ovakav način“, naglasila je ona.

Poželela je potom da sva deca budu živa i zdrava:

„Da se što pre vratimo svi u vrtiće“.

Sedmi je dan od izbijanja nove krize na Severu, a peti protest građana Severa protiv nasilnog zauzimanja opštinskih zgrada u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću od strane specijalnih jedinica. Oni se i dalje nalaze tu, a ispred opština od ponedeljka je KFOR.

Više o najnovijoj krizi na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici: Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.