Na Merdaru kod vozača kamiona zaplenjen ručni frižider sa preko 63.000 funti

krijumčaren novac
Foto; Uprava carina

Na kontrolnom punktu Merdare srpski carinici sprečili su pokušaj krijumčarenja preko 63.000 funti, kod vozača kamiona, 50-godišnjeg državljanina Austrije, albanskog porekla, saopštili su iz Uprave carina.

Muškarac, vozač kamiona slovenačke registracije, koji je iz Češke, natovaren polovnom obućom i traktorom sa priključcima krenuo put Albanije, carinicima je kazao da nema ništa osim robe koja je već prijavljena po tranzitnom dokumentu.

Međutim, kontrolom kabine kamiona ispod vozačkog kreveta, zakamuflirani hranom i flašama soka, pronađeni su ručni frižider i putna torba sa četiri kese napunjene svežnjevima novca sa preko 63.000 funti.

Vozaču je vraćen dozvoljeni iznos od ukupno pronađene sume u protivvrednosti od 10.000 evra, dok će o preostalom iznosu od gotovo 55.000 funti odlučivati nadležni sud u hitnom postupku.

Iz Uprave carine podsećaju da zbog redovnog snabdevanja čitavog regiona u ovim teškim okolnostima učinjeno sve kako bi se omogućio lakši i brži tranzit kamiona preko teritorije Srbije, a od juče je počela i primena sistema tzv. „zelenih koridora“, u okviru CEFTA regiona.

Ubrzane procedure na određenim prelazima koji su neprekidno otvoreni za transport robe, svakako ne znače da carinici neće sprovoditi kontrole, zaključuje se u saopštenju Uprave carine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.