Na Kosovu ponovo falsifikovani novac, čak i na bankomatu

novac
FOTO: Ekonomia online

U poslednjem izveštaju Kosovske policije zabeleženo je čak 14 prijava falsifikovanog novca zaplenjenog u periodu od 21. februara do 18. marta u iznosu od 3,878 evra širom Kosova. Falsifikati se pretežno prijavljuju u pekarama i bankama.

U Gnjilanu je 21. februara vlasnik pekare prijavio da mu je mušterija ostavila falsifikovanu novčanicu u iznosu od 200 evra.

Sedam dana kasnije, 28. februara u Kosovu Polju, prema izveštaju, takođe je pekar prijavio da su mu različite mušterije ostavile ukupno 729 faslifikovanih evra.

Prvog dana marta pekar iz Gnjilana prijavio je da je primio falsifikovanu novčanicu u iznosu od 50 evra.

U Prištini je 15. marta službenica banke prijavila da je klijent deponovao falsifikovanu novčanicu od 100 evra.

Kosovska policija je 16. marta tokom kontrole kod muškarca pronašla i zaplenila novac u iznosu od 1,100 evra, naveli su iz KP.

Istog dana u Uroševcu u 13.30 časova pekari su prijavili tri odvojena slučaja kada su primili dve novčanice od 50 evra i jednu od 100 evra.

Dva slučaja tog dana prijavljena su i u Podujevu. Jedan je prijavio pekar koji je primio falsifikovani novac u iznosu od 500 evra, a drugi radnik prodavnice koji je primio novčanicu od 100 evra.

I u Prištini su u toku jučerašnjeg dana prijavljena dva slučaja.

U popodnevnim časovima muškarac je prijavio da je sa bankomata banke podigao faslifikovanu novčanicu u iznosu od 100 evra.

A u večernjim časovima službenica banke u Prištini prijavila je da je klijent ostavio falsifikovan novac u iznosu od 599,5 evra u različitim novčanicama.

U Glogovcu je takođe juče bankarska službenica prijavila da je klijent predao lažnu novčanicu od 100 evra.

Istog dana u večernjim časovima u Lapušniku radnica marketa prijavila je takođe lažnu novčanicu od 100 evra.

Kako navodi KP, sav prijavljen novac je zaplenjen i slučajevi se istražuju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.