Na graničnom prelazu Gostun zaplenjeno preko pola tone marihuane

 

Pripadnici Uprave carine Republike Srbije juče su na graničnom prelazu Gostun sprečili pokušaj krijumčarenja preko pola tone marihuane skrivene u jednoj cisterni.

Slučaj je, kako preciziraju, otkriven kada je na red na ulaznu kontrolu pristigla navodno prazna cisterna crnogorskih registarskih oznaka, ali je potom zbog uočenih nepravilnosti upućena na dodatni pregled mobilnim skenerom.

„Vozač je tada iskoristio priliku da pobegne, čime su samo potvrđene sumnje da se u cisterni nešto krije“, navode iz carine.

Snimak sa skenera, kao i reakcija službenog psa koji je izveden na lice mesta, potvrdili su sumnje policije da cisterna nije prazna.

Nakon što je cisterna bezbedno otvorena, u njenoj unutrašnjosti otkriveno je 500 paketa marihuane, čija je ukupna težina 541,1 kilogram.

Ova opojna droga je, nakon merenja, zajedno sa cisternom u kojoj je krijumčarena predata policiji u dalju nadležnost.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.