Na deonici gde je ograničenje 100 km/h, vozio više od 170

Prebrza vožnja policija
FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija nastavlja sa kažnjavanjem vozača zbog brze vožnje. Tako je bilo i danas kada je usnimljeno vozilo koje se kretalo više od 70 km/h iznad ograničenja.

Iz policije su naveli da je vozač usnimljen na deonici puta na kojoj je brzina ograničena na 100 km/h, i da se kretao brzinom od 172 km/h.

On je potom kažnjen novčanom kaznom od 300 evra, sa tri negativna poena, a ujedno mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima u trajanju od 3 meseca.

Kosovska policija je u prethodnom periodu izvestila o seriji slučajeva kada su vozači uhvaćeni tokom vožnje iznad propisane brzine.

Januara 19. je na deonici puta ka Prizrenu uslikan automobill koji se kretao brzinom od čak 212 kilometara na čas na deonici puta na kojoj važi ograničenje brzine do 130 km/h.

Vozaču je izrečena kazna od 300 evra, dobio je tri negativna boda i zabranjeno mu je upravljanje vozilom naredna tri meseca.

Prekoračenje brzine policija je registrovala i 20. januara, kada je zaustavljen automobil koji se kretao brzinom od 173 kilometara na čas na deonici na kojoj je ograničenje brzine 130 km/h. Njemu je izrečena kazna od 150 evra i oduzeta su mu dva boda.

U zasebnom saopštenju policija je 21. januara izvestila o tome da je u Uroševcu zadržan vozač kojem je prethodno bila izrečena kazna zabrane upravljanja vozilom u periodu od tri meseca, a koja važi do 22. februara. On je potom kažnjen i sa još tri meseca zabrane upravljanja vozilom.

Policijski službenici su i 22. januara privremeno oduzeli dozvolu osobi koja je vozila čak 184 km/h.

Ova osoba je usnimljena na deonici puta na kojoj je brzina ograničena na 80 km/h, što znači da je vozio čak 104 km/h brže nego što je to bilo dozvoljeno.

Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 300 evra, oduzeta su mu tri boda i na tri meseca mu je zabranjeno upravljanje motornim vozilima.

Iz policije navode da nastavljaju da preduzimaju mere i policijske radnje protiv onih koji krše pravila u saobraćaju, odnosno ugrožavaju bezbednost na putevima.

O kažnjavanju vozača zbog brze vožnje u prethodnom periodu čitajte u posebnoj vesti:

Veliki broj kazni zbog saobraćajnih prekršaja i brze vožnje – oduzimaju se vozačke i bodoviPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.