MZZP: Saučešće porodici preminulog Trifunovića

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Povodom smrti koordinatora porodica kidnapovanih i nestalih na KiM Milorada Trifunovića, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić u svoje lično ime i u ime ovog Ministarstva, izrazio je saučešće porodici i prijateljima preminulog, kao i Udruženju porodica kidnapovanih i nestalih na KiM.

„Duboko me je ražalostila vest o smrti Milorada Trifunovića, koordinatora Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na KiM. Gospodin Trifunović je bio dobar i hrabar saradnik, čovek izuzetnih vrlina i moralnih vrednosti koga nada u bolje sutra i trijumf pravde i istine nikada nije napustila i pored porodične tragedije i patnje za kidnapovanim bratom“, naveo je Jevtić u telegramu.

U nastavku on navodi, da je Trifunović bio uvek iskren, istrajan i požrtvovan u pravednoj borbi za otkrivanje svih zločina, a kako kaže pogotovo istine o nestalim i kidnapovanim Srbima na KiM.

„Milorad Trifunović je nažalost izgubio bitku protiv opake bolesti i to je veliki gubitak za sve ljude dobre volje kojima je stalo do istine, pravde, pomirenja i suživota na KiM.“, rekao je Jevtić.

Vest da je koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo danas, potvrdio je Resursni centar za nestale osobe, čiji je jedan od osnivača bio Trifunović. Saučešće su prethodno uputili američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, Kancelarija za KiM, a potom i predsednik privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić.

Povezane vesti:

Preminuo Milorad Trifunović – koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.