MZP: Odobrena izgradnja 62 nove kuće u šest opština na Kosovu

Povratničke kuće kuća
FOTO: MZP

Na jučerašnjoj elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza (RRK5)“ odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce.

Sednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak, Kancelarije Evropske unije na Kosovu, UNHCR-a i Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Iz kosovskog ministarstva za zajednice i povratak poručuju da je sprovođenja projekta trenutno usporeno i značajno otežano zbog pandemije koronavirusa na Kosovu i u regionu.

Osim izgradnje novih kuća u pomenutim opštinama, odabrani korisnici će dobiti i finansijsku pomoć u cilju pokretanja sopstvenog biznisa, dodaju iz ovog ministarstva.

Ovaj projekat ima za cilj povratak raseljenih i reintegraciju interno raseljenih lica sa Kosova u 12 opština, i to: Gračanica, Kosovo polje, Đakovica, Novo Brdo, Obilić, Orahovac, Prizren, Peć, Istok, Kamenica, Klina i Štrpce, dodaje se u saopštenju.

Projekat finasira Kancelarija EU na Kosovu i Ministarstvo za zajednice i povratak, a implementira IOM.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.