Mustafa: Za našu imovinu se ne pita Srbija

(Tekst je preveden sa albanskog. Izvinjavamo se zbog mogućih grešaka u prevodu.)

Premijer Mustafa je nastavio da komunicira sa javnošću putem društvene mreže Facebook.

Ovim putem on je ušao u debatu sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem povodom izjava srpskih političara o Trepči.

Kosovski premijer Isa Mustafa podsetio je premijera Republike Srbije, Aleksandra Vučića, da Kosovo nije u njegovom vlasništvu, kao i na to da je Vučiću bila potrebna dozvola za ulazak na Kosovo. 

Mustafa je na svom Fejsbuk profilu napisao:

"On (Vučić) može da kaže da su sva društvena preduzeća njegova da bi obmanuo srpskog građanina, ali mi znamo da su sva naša i ne treba niko da se brine. Nikome ne treba da dobije odobrenje da bi ušao u svoje vlasništvo, ali Vučiću je potrebna dozvola da bi ušao u bilo koji deo Kosova, jer smo mi gospodari svoje zemlje i ne pregovaramo ni sa kim o vlasništvu naše zemlje", naveo je Mustafa na svom Fejsbuk profilu.

Odluku, kojom su stvoreni uslovi da se Trepča suoči sa stečajem od 2. februara, nije donela Srbija, već Specijalno veće Vrhovnog suda Kosova, lokalno i međunarodno. Ali Skupština Kosova je izmenama zakona o organizaciji preduzeća sprečila mogućnost stečaja. Mustafa je naveo da su kosovska vlada i skupština "institucije koje su odgovorne da donesu sve odluke i mere za dobrobit kombinata (Trepča) i budućnosti zemlje".

"Mi treba da rešimo naše probleme bez uslovljavanja i ne sa populističkom politikom, jer ova zemlja treba da se stabilizuje i svi mi treba da budemo odgovorni za njenu stabilizaciju", zaključio je kosovski premijer.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.