Mustafa traži podršku za borbu protiv korupcije

Izvor: RTK 2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Premijer Kosova Isa Mustafa zatražio je danas preko Fesjbuka podršku za borbu protiv korupcije i "monopola javnih i privatnih kompanija koje guše mali biznis".

Mustafa je istakao da "niko ne može kao razlog za odlazak kosovskih građana da navodi odlaganje vizne liberalizacije".

Kosovski premijer je na svojoj Fejsbuk stranici precizirao da, pored toga, jasno treba reći da "vizna izolocija ograničava kontakte i sprečava konkurisanje u zemljama Evrope".

"U ovoj situaciji postajemo potrošači bilo kojih proizvoda, a naši proizvodi ostaće samo u 'našem pašaluku' i zato treba da i drugi postanu potrošači naših proizvoda", naveo je Mustafa.

Kosovsku premijer je podvukao da se ne sme dozvoliti gušenje malog biznisa, istakavši da treba otvoriti mogućnost i stvoriti ravnopravne i konkurente uslove.

"Niko ne može da kao razlog za odlaganje vizne liberalizacije uzme odlazak kosovskih stanovnika. Građani Kosova su jasno opredeljeni za evropsku i zapadnu civilizaciju i ta vrata treba da se što pre otvore, jer je opasno da ljudi zbog toga, ličnih interesa ili gubljenja nade, ponekad krenu ka drugom putu – zamljama istoka", ocenio je Mustafa.

On je poručio da će Kosovo graditi sopstvenu budućnost i da tu nema eksperimentisanja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.