Mustafa potvrdio da on neće biti kandidat LDK za premijera

Isa Mustafa
Foto: Gazeta Express

Lider LDK, Isa Mustafa, rekao je za Radio slobodna Evropa na albanskom jeziku da on neće biti kandidat ove partije na vanrednim opštim izborima na Kosovu.

„Potrudiću se da nađem drugog kandidata unutar LDK, a ja ću nastaviti da vodim LDK. Mi ćemo zajednički raspravljati na Izvršnom odboru i odbor će odlučiti. Ja sam posvećen tome da odaberemo osobu koja će taj posao raditi dobro i koja će imati puno poverenje građana Kosova“, rekao je Mustafa za RSE.

Mustafa je ovo izjavio dan nakon što je prištinska Gazeta Express spekulisala da bi kandidatkinja LDK za premijerku mogla biti poslanica LDK, Vjosa Osmani.

Pored toga, u opsežnom intervjuu za RSE, Mustafa je još najavio i da LDK najverovatnije neće formirati predizbornu koaliciju.

„Mi smo najpre usredsređeni na to da izađemo pred građane sami i izmerimo podršku, ali sve zavisi od toga šta će drugi uraditi. Ako se drugi okupe i mi ćemo morati da razmislimo o alternativama. U principu, mi smo pozvali druge partije da odmerimo snage u javnosti i vidimo ko je prvi, ko drugi, ko treći i tako dalje. Posle reči građana možemo da formiramo koalicije u skladu sa našim političkim programima i onoga što oni nude za budućnost građana“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.