Mustafa objavio šta se danas radilo u Trstu

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Aktuelni premijer Kosova Isa Mustafa, saopštio je preko svoje Fejsbuk profilne stranice o aktivnostima organizovanim tokom samita Zapadnog Balkana danas u Trstu, u Italiji, prenosi Koha.net.

Ovo je njegova poruka:

"Učestvovao sam na samitu Trstu na kojem su prisustvovali lideri nekoliko država i vlada zemalja Zapadnog Balkana u EU.

Na centralnom sastanku na kojem su prisustvovali premijer Italije, ujedno i organizator Samita, Paolo Đentiloni, nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Emanuel Makron, ministar spoljnih poslova Velike Britanije, Boris Džonson, visoka predstavnica EU Federika Mogerini i drugi visoki zvaničnici, naglasio sam posvećenost Republike Kosovo na putu ka evropskim integracijama i informisao o aktuelnim dešavanjima i perspektivama procesa na Kosovu.

Istovremeno, naglasio sam odlučnost Republike Kosovo u regionalnoj saradnji, zahtevajući da Srbija i Bosna i Hercegovina eliminišu prepreke za slobodno kretanje ljudi i roba, kao i druge srpske barijere u energetici i drugim oblastima.

Potpisali smo sporazum o Transportnoj zajednici, važnom sporazumu o daljoj saradnji između zemalja u regionu i u odnosu sa EU i njenim zemljama."Pročitajte još: Hodžaj se sastao sa kancelarkom Merkel, pozvao je da poseti Kosovo​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.