Musljiu: Specijalni sud ispitao generalnog inspektora KIA

FOTO: Preuzeto sa Klan Kosova

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predsednica Nadzornog odbora Kosovske obaveštajne agencije, Ganimete Musljiu (Musliu), rekla je da je generalni inspektor KIA, Burim Ramadani, odgovorio na poziv koji je dobio od Specijalnog suda.

Musljiu je na konferenciji za novinare rekla da je Ramadani u skladu sa zakonom odgovorio na poziv i završio proces ispitivanja.

„Bilo bi neopravdano da izveštavanje Ramadanija prođe a da se ne zastane oko ove tačke; pitanja Specijalnog suda. Sve što mogu da kažem je da je Ramadani pravno i institucionalno odgovorio Specijalnom sudu i završio proces saslušanja, odnosno pozitivno odgovorio na poziv po zakonu i Ustavu Kosova.“

Ona je navela da se izveštavanje Ramadanija nastavlja, za kog se navodi da izveštava o radu koji obuhvata period od jula 2021. godine.

Kosovska obaveštajna agencija je pre nekoliko nedelja saopštila da je Specijalno tužilaštvo poslalo poziv Ramadaniju za svedočenje.

Od Ramadanija je zatraženo da „navede detalje o svom fizičkom i geografskom položaju tokom rata, te dostavi dokumentaciju uključujući fotografije i druge podatke iz perioda od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000. godine“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.