MUP Kosova: Oštećenje i paljenje džamije u Vrbovcu vandalski čin

Ilustracija

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog ;jučerašnje izdanje)

Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije je osudilo „vandalski čin oštećenja i paljenja džamije u selu Vrbovac kod Glogovca“, prenosi prištinska Koha.

„Ovo krivično delo očigledno ima za cilj da isprovocira osećanja vernika i to je kažnjivo u svakom trenutku, a tek u osetljivim vremenima poput zdravstvene krize kroz koju prolazimo“, navodi se u saopštenju.

Poručuju da pričinjavanje štete na verskim objektima, bilo koje vere, ovo ministarstvo smatra zlonamernim akcijama, koje ozbiljno narušavaju versku toleranciju i suživot.

Vršilac dužnosti ministarstva unutrašnjih poslova, Đeljalj Svećlja, zatražio je maksimalnu posvećenost dok se ne pronađu odgovorne osobe koje su učinile ovo krivično delo i koje moraju biti izvedene pred lice pravde.

Navodi da je zahvalan stanovnicima ovog sela što su „pokazali odgovornost i nisu postali žrtve provokacija koje su možda delo grupacija koje imaju interes da se destabilizuje i oslabi Kosovo“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.