MUP: 12-godišnjak slao nove dojave o bombama na aerodromu i više škola u Srbiji, prijava protiv roditelja

MUP 12-godišnjak dojave o bombama na aerodromu i više škola U sRBIJI
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije identifikovali su danas dvanaestogodišnjaka kao osumnjičenog za slanje novih dojava o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na beogradskom Aerodromu „Nikola Tesla“ i u više škola u Srbiji.

Sumnja se da je ovaj maloletnik 29. februara i danas uputio pretnje o navodno postavljenim eksplozivnim napravama Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, OŠ „14. oktobar“ u Loznici, Srednjoj školi u Kladovu, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, OŠ „Vladimir Rolović“, Gimnaziji „Patrijarh Pavle“ i OŠ „14. oktobar“.

Policija je potom u Beogradu izvršila pretres stana i drugih prostorija maloletnika, gde je, kako navode iz MUP-a Srbije, pronašla domaze o slanju većeg broja pretnji.

„Utvrđeno da je ovaj dvanaestogodišnji dečak putem servisa elektronske pošte, slao navedene poruke preteće sadržine, čime je ugrozio bezbednost većeg broja dece i građana u Republici Srbiji, kao i funkcionisanje beogradskog aerodroma“, poručuju.

S obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, iz MUP-a navode da će protiv roditelja biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.