Mozzart donirao 10.000 evra za zaštitnu opremu medicinarima bolnice u Kosovskoj Mitrovici

Mozzart je donirao sredstva za zaštitnu opremu medicinara bolnice u Kosovskoj Mitrovici u ukupnom iznosu od 10.000 evra. Regionalni lider u oblasti igara na sreću donirao je ukupno 100.000 evra bolnicama u Srbiji, saopštili su iz ove kompanije. Od tih sredstava nabavljeni su i medicinski aparati za COVID ambulante.

„Donacija kompanije Mozzart je dragocena i dolazi u pravo vreme, kada nam je najteže, i biće upotrebljena za nabavku zaštitne opreme koja nam je preko potrebna za sve zdravstvene radnike koji se nalaze na odeljenjima koja su u neposrednom kontaktu sa obolelima“, ovako je doktor Zlatan Elek, vd zamenika vd direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici, opisao značaj donacije.

Prema njegovim rečima, zdravstveni radnici su najizloženiji virusu korona i od njihove adekvatne zaštite zavisi na koji način će se Srbija nositi sa pandemijom.

„Cilj naše države je da se sačuvaju bolnice i zdravstveni radnici koji će lečiti obolele od koronavirusa. Ako nam obole zdravstveni radnici, onda nećemo imati koga na ovim prostorima, Kosova i Metohije da pruži zdravstvenu zaštitu koja je u ovom momentu neophodna našim pacijentima“, objasnio je Elek.

Kako su saopštili iz Mozzart-a, ova kompanija je do sada donirala ukupno 100.000 evra bolnicama direktno u gradovima koja su epidemiološka žarišta. Od tih sredstava nabavljene su posteljine, zaštitna oprema i uniforme, ali i medicinski aparati za COVID ambulante.

Kako tvrde u ovoj kompaniji, donacije bolnicama su deo finansijskog paketa pomoći od 400.000 evra koji se od uvođenja vanrednog stanja, a u koordinaciji sa nadležnim službama, raspoređuje.

„Sada je trenutak da pokažemo društvenu odgovornost i solidarnost više nego ikada. Naravno da u trenucima kada nam je promet opao za 95 odsto, dok su sva naša uplatno-isplatna mesta zatvorena, a na platnom spisku 4500 zaposlenih, to nimalo nije lako. Koliko naša kompanija polaže na ulaganje u zajednicu u kojoj posluje i koliko je društvena odgovornost utkana u sve odnose u Mozzart- u, možda najbolje pokazuje podatak da imamo 300 zaposlenih volontera direktno na terenu, koji obzirom da nemaju radne obaveze dostavljaju pakete starijima od 65 godina, razvoze dezinfekciona sredstva za bolnice i klinike, dobrovoljno daju krv“, poručio je Borjan Popović iz kompanije Mozzart.

Stanje u Kosovskoj Mitrovici je stabilno, ali izuzetno ozbiljno. Sva odeljenja funkcionišu i pružaju dvadesetčetvoročasovnu kontinuiranu zdravstvenu zaštitu u obimu koji je neophodan u vanrednim uslovima, prema svim preporukama iz Beograda.

„Za obolole od korona virusa opredeljene su tri bolnice, u okviru Zdravstvenog centra i privremena bolnica u okviru Studentskog doma. Nadamo se da će nam ti kapaciteti biti dovoljni za lečenje svih obolelih. Samim tim donacija kompanije Mozzart dobija na značaju, jer su neposredni učesnici unapređenja zdravlja naših sugrađana, kroz nabavku gorepomenutih zaštitnih sredstava – zaključio je dr Elek.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.