Kajari po prvi put u Beogradu kao komandant KFOR-a sa Mojsilovićem

Foto: Ministarstvo Odbrane Republike Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas u Beogradu, po prvi put, sa novopostavljenim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem.

Na početku njihovog sastanka Mojsilović je čestitao Kajariju, kao prvom Mađaru, na preuzimanju dužnosti komandanta KFOR-a, a koji je istu preuzeo u oktobru ove godine.

Kako je sopšteno iz ministarstva odbrane Republike Srbije, general Mojsilović je naglasio da se od KFOR-a očekuje da stvori uslove za bezbedan i miran život celokupnog stanovništva na teritoriji Kosova i Metohije.

Tokom sastanka se takođe razgovaralo i o aktuelnoj bezbedonosnoj situaciji na Kosovu, kao i značaju kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i Kfora, stoji u saopštenju iz Beograda.

Podsetimo, general-major Franc Kajari imenovan je 15. oktobra za novog komandanta misije KFOR-a na Kosovu, a na toj funkciji, nasledio je prethodnog komandanta ove misije, general-majora Franka Federičija.

O sastanku u Beogradu sa srpskim generalom, oglasio se na Tviteru i zvanični NATO – kancelarija u Beogradu.

„NATO visoko ceni svoje partnerstvo sa Republikom Srbijom, dok zajedno radimo na osiguranju bezbednosti i stabilnosti u regionu“ naveo je NATO.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.