Mojsilović i Federiči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je danas sa komandantom KFOR-a general-majorom Frankom Federičijem o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na prostoru Kosova i Metohije, kao i duž administrativne linije i u Kopnenoj zoni bezbednosti, saopštili su iz srpskog ministarstva odbrane.

Mojsilović i Federiči razgovarali su i o zajedničkim aktivnostima Vojske Srbije i KFOR-a koje se sprovode, kako su naveli, u cilju unapređenja mira i bezbednosti na prostoru KiM.

General Mojsilović je istakao i to da je obostrani interes Vojske Srbije i KFOR-a očuvanje mira i bezbednosti u zonama odgovornosti sa obe strane administrativne linije.

On je dalje dodao da je KFOR kao međunarodni činilac najodgovorniji za bezbednost stanovništva na celokupnom prostoru KiM, a posebno, kako su naglasili u saopštenju, nealbanskog stanovništva na severu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.