Mladi Zvečanci očistili zaostalo smeće na tvrđavi

 

Kutije sa ispaljenim vatrometom i prazne patrone nakon ponoćnog dočeka pravoslavne Nove Godine uklonjeni su danas sa Zvečanske kule.

Grupa srednjoškolaca i nešto starijih mladića iz Zvečana koja je prethodno i odnela i pripremila vatromet za ispaljivanje, danas se ponovo uspela i uklonila ostake.

Neki od ovih mladića su nas sinoć kontaktirali nakon objavljivanja vesti o tome da je nakon slavlja ostalo smeće na čuvenoj istorijskoj lokaciji. Objasnili su nam da nisu imali nameru da tako i ostane, ali da iz više razloga nisu počistili narednog dana.

Kažu da se proslavljalo te noći i nije spavalo, te su narednog dana to nadoknadili, a da ih je u samoj noći bilo i manje, a staza klizava da odmah po ispaljivanju uklone sve.

„Svake godine mi postavimo vatromet i počistimo“, kazao nam je jedan od mladića zamolivši nas da im ne objavljujemo imena.

Vatromet se tradicionalno svake godine ispaljuje sa Zvečanske kule, i organizuje se u zvečanskoj opštini ali u njemu uživaju i Zvečanci i Mitrovčani.

Inače pogled sa ove najviše tačke između dve opštine, levo nizvodno od Ibra oduzima dah, posebno kada je vedar dan kao danas i kada pogled sa sve četiri strane doseže do Pančićevog vrha, Rogozne, Berima, venca Prokletija, Šare i Bajgore.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.