Mladi iz Osojana samoinicijativno započeli čišćenje seoske reke

Osojane
FOTO: Radio Goraždevac

Grupa mladih iz Osojana organizovala je juče akciju čišćenja reke Kujavče. Pored velikog broja mladih koji su se odazvali akciji, sa njima je bio i sveštenik Jovan Cvetković, paroh osojanski.

„Ovo današnje okupljanje mladih je bilo zbog ideje da očistimo korito reke u kojoj smo se kupali kao klinci a danas podseća na deponiju. Nas dvadesetak je uspelo da očisti možda 0.01 odsto korita, ali smo definitivno učvrstili vezu jedni sa drugima i sve ostale akcije će se lakše održavati“, kazao je u izjavi za Radio Goraždevac jedan od učesnika akcije, Danilo Đurić, poznatiji kao reper Londan Londaneze.

Tvrdi da nije reč o klišeu, već da je stvorena pozitivna energija, ali i želja da posao završe do kraja i započnu nove projekte.

„Ovo selo će zaživeti jedino kroz ovakvo druženje, a mi smo spremni da preduzmemo odgovornost“, dodao je Đurić.

Problem odlaganja otpada u reku Kujavču su stanovnici Osojanske doline više puta isticali. U poslednje dve godine usled zatrpanih pomoćnih kanala i nagomilanog otpada Kujavča se više puta izlivala i izazivala poplave lokalnih kuća i oranica.

Radio Goraždevac

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.