Mitrovička firma “Biševac plus” za Šamac: 5 tona vode, 720 kg praška za veš i ćebad

Firma "Biševac plus" je jedna od privatnih firmi iz Kosovske Mitrovice koja je u proteklim danima pomagala poplavama ugroženo stanovništvo u Srbiji i Republici Srpskoj.

U ponedeljak je ova firma prikupila vodu, ćebad i higijenska sredstva, koja je kamionom odvezao za Šamac jedan od vlasnika ove porodične firme, Boban Biševac. Šamac je jedna od najteže poplavljenih opština u Bosni i Hercegovini.

“Odvezao sam 5 tona vode, 50 ćebadi, 40 paketa sa po 18 kg praška za pranje veša. Bio sam sa još jednim kamionom Crvenog krsta koji je takođe krenuo za Republiku Srpsku. Putovali smo dugo,” rekao je Biševac za KoSSev.

MOBILIZACIJA SRPSKOG NARODA NA KiM-u ZA POMOĆ SRBIJI I SRPSKOJ: Pratite sa nama događaje iz sata u sat OVDE

Iako su dva vozila sa humanitarnom pomoći iz Kosovske Mitrovice, među kojima i vozilo ove mitrovičke firme, krenula put Šamca 19. maja, na odredište su stigli tek nakon 24 časa, a kako je Biševac rekao, razlog tome nisu bili samo loši uslovi na putu do Republike Srpske.

“Imali smo problema kada smo stigli na granični prelaz Karakaj. Problem nije bio vezan direktno za moj tovar, već za drugi kamion humanitarne pomoći koji je takođe nosio pomoć sa područja Kosova i Metohije. Navodni problem je bio jedan paket lekova koji se nalazio u kamionu Crvenog krsta, pored ostale pomoći. Dugo smo čekali,” rekao je Biševac, dodajući da će dobro zapamtiti ono što je gledao putujući na krajnje odredište. "Haos," jednostavno je rekao, bez želje da dalje opisuje prizore. Ipak, raspoloženiji je bio za priču kada smo ga pitali kako su Šamčani reagovali kada je pomoć stigla.

“Jednostavno ne mogu rečima da opišem šta sam osetio u trenutku kada sam video lica tih ljudi. Iako potreseni i zatečeni velikom nepogodom, njima to nije bila prepreka da nas sa osmehom dočekaju i tako izraze svoju zahvalnost,” objasnio je Boban Biševac.

Boban Biševac dodaje da su organizaciju i prevoz pomoći za stanovništvo u poplavljenim područjima koordinisali sa Privremenim organom opštine Kosovska Mitrovica, koja je proteklih dana aktivno pomagala privrednim subjektima, civilnim organizacijama, kao i pojedincima u organizovanju prikupljanja i prevoza pomoći.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.