Mitrovica odaje počast palim mučenicima u bici na Košarama

(Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

U čast mučenika opštine Mitrovice, koji su herojski umrli u borbi tokom rata na Košarama, slavnog oslobođenja OVK od srpske okupacije – Sulejmana Adema Šalje, Nebije Haruna Beke, Besima Ismaija Nuke, Tafilja Veljija Osmanija, Hamdi Brahima Šeremetija i Ali Sadika Fejzulahua, u Mitrovici je u subotu počeo turnir u malom fudbalu, u organizaciji Sportskog centra "Ljušta".

Otvaranju turnira prisustvovao je veliki broj kapetana iz ove bitke, drugovi mučenika iz Mitrovice, članovi njihovih porodica i drugih građana Mitrovice i šire.

Turnir je otvorio gradonačelnik Agim Bahtiri koji je visoko ocenio bitku na Košarama, kao jednu od najslavnijih u naporima da se zemlja oslobodi, kao i doprinos šest palih u ovoj borbi iz opštine Mitrovica.

"Bitka na Košarama je nesumnjivo jedna od najslavnijih bitaka našeg rata za oslobođenje. Pored mnogo hrabrih ljudi koji su se borili, uzrokujući neprijatelju velike gubitke i razbijanje albansko-albanske granice, oni su bili i šest naših ratnika – iz Mitrovice, koji su pali u bici, ali da nikada više ne umru. Oni su mučenici koje visoko cenimo i pred njima klečimo, obećavajući da ćemo ispuniti njihov amanet – za jedno demokratski i ekonomski razvijeno Kosovo," rekao je predsednik Bahtiri.

Veliki komandant bitke na Košarama Rustem Beriša izgovorio je reči o mučenicima koje najbolje govore o Mitrovici i bici na Košarama.

"Doprinos u bici šest mučenika sa Košara iz vaše opštine, koji su pali u borbi, licem u lice sa neprijateljem, ogroman je. Zahvaljujući ovom doprinosu i doprinosu ostalih boraca, bitka na Košarama je u istoriju otišla kao jedna od bitaka u kojoj su se borili sa neprijateljem prsa u prsa, i koji je pretrpeo najveći gubitak i bio primoran da zauvek napusti albansko-albansku granicu," rekao je između ostalog komandant Rustem Beriša.

U svom prvom turniru u čast mučenika sa Košara opštine Mitrovice, igraju četiri tima. Organizatori su rekli da će u budućnosti to biti tradicionalan turnir, dok je gradonačelnik, Agim Bahtiri obećao materijalnu pomoć za organizaciju ovog turnira u budućnosti. /Veriu.info/

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.