Mitrovica: Kampanja od ponedeljka, broj birača 28.429

Izvor: RTK 2/Agencije (tekst na srpskom originalno preuzet sa www.rtklive.com)

Kosovska Centralna izborna komisija odlučila je danas da kampanja za izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice, koji će biti održani 23. februara, traje samo pet dana i da počne u ponedeljak, 17.februara.

Član CIK-a Nenad Rikalo izjavio je da je na sednici u Prištini usvojen birački spisak u kome je sada 28.429 glasača, što je, u odnosu na birački spisak za novembarske izbore, uvećanje za oko 500 birača.

"Registrovana su 342 birača koja su u međuvremenu napunili 18 godina i stekli pravo glasa, određeni broj birača je takođe regulisao lična dokumenta i Civilni registar ih je izbacio kao nove birače koji ranije nisu bili u spisku", kazao je Rikalo, navodeći da su izbrisane 102 osobe koje su preminule.

On je naglasio da će izborna kampanja trajati samo pet dana, da počinje u ponedeljak, 17. februara, i trajaće do ponoći u petka, 21. februara.

CIK je, po rečima Rikala, utvrdio i izgled glasačkog listića na kojem će prvi pod rednim brojem 30. biti Oliver Ivanović Građanska inicijativa SDP, slede 31. Goran Rakić Građanska inicijativa "Srpska", 32. Musa Miftari (LDK) i 33. Fljorent Azemi (PDK).

Izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice ponavljaju se 23. februara, jer izabrani gradonačelnik Krstimir Pantić sa liste Srpska nije stupio na dužnost pošto je odbio da potpiše svečanu izjavu na dokumentu koji je imao oznake kosovske državnosti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.