Oliver Ivanović večeras u Severnoj Mitrovici

Advokat Olivera Ivanovića, Nebojša Vlajić, u izjavi za KoSSev potvrdio je ranije vesti pojedinih medija u Beogradu da se očekuje skoro prebacivanje Olivera Ivanovića u pritvorsku jedinicu suda u Severnoj Mitrovici: "Danas je sudija EULEKS-a doneo rešenje o premeštaju Olivera Ivanovića u pritvor u Mitrovici, i to rešenje je doneto po mom zahtevu koji sam podneo pre tri dana, u ponedeljak. To je učinjeno zbog brojnih problema koje smo pre svega on, ali i njegova porodica, a i ja kao branilac imali tokom ove dve nedelje. Ovo je prvi i mali korak koji će omogućiti da gospodin Oliver Ivanović konačno dobije ona prava koja mu pripadaju u ovom postupku, i njegovo premeštanje u pritvor u Mitrovici znači da njegov život i bezbednost neće više biti ugroženi kao do sada".

Na pitanje koliko često će porodica moći da ga posećuje u pritvorskoj jedinici u mitrovičkom zatvoru, Vlajić kaže da je dinamika poseta u pritvorskim jedinicama svuda ista, a to je jednom nedeljno.

Kako KoSSev nezvanično saznaje, očekuje se prebacivanje Olivera Ivanović u zatvor u Severnoj Mitrovici.

Građani pozdravljaju ovu odluku EULEX-a. Oni očekuju da će nakon isteka pritvora, Ivanović biti pušten, ali očekuju i nova hapšenja, usled čega se ne osećaju bezbedno.

Poslušajte šta su za naš portal upravo rekli građani Severne Mitrovice:

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.