Mitrovčanin Branislav Stanković uskoro na Brodveju u Njujorku

Branislav Stanković

U čuvenom teatru „La Mamma“ na Brodveju u Njujorku, zaigraće naš sugrađanin, tridesetogodišnji glumac, Branislav Stanković.

Na jednoj od najprestižnijih pozorošnih scena na Brodveju, Branislav će igrati u predstavi „Troyan Women“ nastaloj po motivima Euripidove tragedije.

Ova predstava, koja je već odigrana u Kosovskoj Mitrovici, plod je divne petogodišnje međunarodne saradnje reditelja Andreja Serbana sa umetnicima iz Kambodže, Gvatemale i sa Kosova, objašnjava za KoSSev Branislav kako je došlo do toga da dobije poziv ovog nagrađivanog američkog pozorišnog reditelja da nastupi u Njujorku.

U okviru ovog projekta biće održan i dvonedeljni festival u ovom gradu, a koji će se sastojati od radionica, panel diskusija i nastupa.

Branislav Stanković diplomirao je glumu na prištinskom Fakultetu umetnosti sa predstavom „Zoološka priča“ u Zvezdara teatru. U Narodnom pozorištu Priština igrao je u predstavi „Žica“ za koju je režiju radio Goran Šušljik i u predstavi „Šuma“ Miloša Cvetkovića. Igrao je u filmovima „Sporazum“ Peđe Radonjića i „Govorna mana“ Gorana Markovića. Pored glume, bavi se i muzikom.

Ovaj mladi glumac željno iščekuje da se oproba na „svetskoj sceni“, a kaže da se raduje saradnji sa ljudima sa jedne od najprestižnijih škola muzičke i dramske umetnosti – Džulijard.

Branislav se uveliko sprema za veliko putovanje, a već sutra kreće za Njujork, gde ga očekuju pripreme.

Pred njujorškom publikom u čuvenom teatru „La Mamma“ prvi put će se pojaviti u decembru.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.