Mitrovčani uz gromoglasan aplauz za srpske vaterpoliste: Dobrodošli šampioni! (FOTO/VIDEO)

14:30 – Mitrovčani uz gromoglasan aplauz za srpske vaterpoliste: Dobrodošli šampioni!

Iako je vaterpolo reprezentacija Srbije u Leposaviću dočekana uz višeminutni aplauz, u Kosovskoj Mitrovici doček je bio još srdačniji, a amfiteatar mitrovičkog Fakulteta tehničkih nauka bio je mali da primi sve one koji su želeli da pozdrave zlatne srpske sportiste.

"Delfini" su dočekani neumornim aplauzom Mitrovčana, koji su i uzvikivali imena članova srpske reprezentacije, pa se govor jednog od njih gotovo nije ni čuo. Amfiteatrom su se orili i povici "Šampioni!" i "Kosovo je srce Srbije".

Zlatni srpski reprezentativci su, sa druge strane, okupljenima uputili poruke slične onima u Leposaviću. Oni su još jednom naglasili da im je "srce puno" što su danas na KiM-u, kao i da se raduju ponovnom dolasku, uručivši predsedniku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandru Spiriću, fotografiju na kojoj se nalaze okićeni zlatom koje su osvojili na poslednjem Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Članovi srpske vaterpolo reprezentacije su u Kosovskoj Mitrovici, boravili, takođe, zajedno sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Markom Đurićem i ministrom za sport i omladinu u Vladi Srbije, Vanjom Udovičićem, te srpskim predstavnicima u kosovskoj vladi. 

Svoju jednodnevnu posetu KiM-u vaterpolisti će završiti u Gračanici, ka kojoj su se uputili nakon dočeka u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici. 

13:50 – Srpski zlatni vaterpolisti u Leposaviću oduševljeni dočekom: Srce nam je puno! 

Budite uporni, istrajni, verujte i sanjate u ono što želite da ostvarite – poručio je mladima na Kosovu i Metohiji Dušan Mandić – vaterpolista vaterpolo reprezentacije Srbije, koja danas boravi na KiM-u. Njihova poseta počela je u Leposaviću, gde su obišli hram Vasilija Ostroškog, te pozdravili okupljene meštane u sportskoj hali u ovom mestu. Mladi nisu krili svoje oduševljenje najtrofejnijim reprezentativcima, pa su ih pozdravili višeminutnim aplauzom. Vaterpoliste su u Leposaviću, uz predstavnike lokalne samouprave, dočekali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić i ministar sporta u Vladi Srbije, Vanja Udovičić. Reprezentativci se u ovim trenucima nalaze u Kosovskoj Mitrovici, nakon čega će posetiti i Gračanicu. 

"Ponekad nismo svesni koliko naše ljude oduševljavamo našim rezultatima i u Srbiji, i šire, a posebno ovde – na Kosovu i Metohiji. Puno mi je srce i jako sam srećan što sam danas ovde – da ne tako lepu svakodnevicu ovim ljudima učinim malo lepšom," rekao je kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, Živko Gocić.

Direktor Kancelarije za KiM: "Momci koji su pred nama oborili su mnoge rekorde i ja vas molim da mi danas ovde oborimo rekord najvećim aplauzom, najvećim pozdravom. Vi ste nas naučili šta znači pobeda – ovde na našem Kosovu i Metohiji, Srbija se najviše voli i vaše pobede se najviše vole i cene."

Ministar sporta i omladine: "Naš današnji cilj je da pokažemo šta su naši sportisti uradili, koliki su oni idoli svima nama, kako su nas zadužili, koje velike sportske rezultate su imali. Siguran sam da će imati još veće, ali prvenstveno da ova deca, da ovi mladi, ovi građani Srbije vide uspešne mlade ljude koji su ispunili snove svih nas i koji su pokazali da se požrtvovanom borbom, zalaganjem može doći do tih granica i zvezda koje sami sebi postavljamo."

Sličnu poruku imao je još jedan od reprezentativaca – Dušan Mandić.

"Nisam očekivao ovoliko ljudi i ovakav prijem. Ovde je prelepo i hvala puno svima koji cene naše uspehe i koji su došli da nas podrže, pogotovo ovoj deci ovde. Meni je puno srce kad vidim ovoliko dece. Hvala vam puno i sledeći put, ako budem dolazio, dolaziću sa još većom radošću," rekao je on, poručivši mladima "da budu uporni, istrajni, da veruju i sanjaju u ono što žele da ostvare". 

A predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić je pozdravio okupljene u ime svih vaterpolista i vaterpolistkinja, dodajući da su vaterpolisti dugo želeli da dođu na KiM.

Uz tenisera Novaka Đokovića, vaterpolisti su najbolje što Srbija ima, poručio je on, takođe.

"Ponosni smo na rezultate naših vaterpolista. Da vas podsetim, na deset zadnjih prvenstava osvojili smo svih deset zlatnih medalja. Nismo dozvolili da se čuje niti jedna druga himna, osim himne 'Bože pravde'. Hvala vam na toplom prijemu, očekujte od nas dobre rezultate i sa Olimpijskih igara. Uradićemo sve da se vratimo sa zlatnom medaljom," dodao je Krivokapić.  

Pored Direktora Kancelarije za KiM i srpskog ministra sporta i omladine, vaterpoliste su dočekali i zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović, ministri u kosovskoj vladi – Ljubomir Marić i Dalibor Jevtić.

Poseta vaterpolo reprezentacije Srbije KiM-u organizovana je u okviru takozvane "Turneje šampiona".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.