Miratovac: 1000 izbeglica na sofri kod albanskih domaćina, zahvalnost sa dvoglavim orlom na grudima

Albanci u selu Miratovac u preševskoj opštini za Bajram su priredili "veliku sofru" na kojoj su ugostili 1.000 izbeglica iz Sirije, Iraka i Avganistana, smeštenih trenutno u prihvatnom centru koji je Srbija otvorila u ovom mestu. Izbeglice sa Bliskog istoka su se zahvalile na hrani uz pokazivanje simboličnog znaka rukama na grudima –  dvoglavog orla, što je albanski nacionalni simbol, prenosi portal Veriu info.

Veliku sofru za Bajram su organizovali mladi Albanci i privrednici iz ovog mesta na jugu Srbije. Izbeglice islamske veroispovesti, kao i hrišćani, zajedno su sedeli tokom sofre i "sa suzama u očima uživali jedući nešto toplo, malo mesa, koje su pripremili Albanci u selu sa darežljivošću i gostoprimstvom," javio je ovaj portal, pozivajući se na portal sa juga Srbije – Preshevaejone.

"Migranti su se za veličanstveni Kurban Bajram zahvalili rečima 'šukran' i na albanskom 'faljeminderit' i praveći rukama albanskog dvoglavog orla, naš nacionalni simbol!" zaključio je portal Veriu.info.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.