Ministarstvu pravde Srbije Priština dostavila određenu dokumentaciju u vezi s ubistvom Olivera Ivanovića

Ministarstvu pravde Srbije danas je Priština, preko Kancelarije EULEX-a u Beogradu, dostavila dokumentaciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, saopšteno je iz ovog ministarstva. 

Dokumentacija, prema navodima iz saopštenja, sadrži obdukcioni nalaz i zapisnik sa uviđaja i biće prosleđena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Oliver Ivanović ubijen je sa šest metaka, 16. januara u Severnoj Mitrovici ispred sedišta Građanske inicijative SDP čiji je predsednik bio.

U međuvremenu, mediji prenose izjavu ministra pravde Kosova, Abeljarda Tahirija, portalu Albeu koji je rekao da su Beogradu dostavljeni  izveštaji o obdukciji, balistički nalaz i izveštaj i fotografije s lica mesta.

Beogradski zvaničnici su burno reagovali na odluku Prištine da ne dozvoli vlastima u Srbije uključivanje u istragu o ubistvu Olivera Ivanovića. S druge strane, u Prištini tvrde da su otvoreni za saradnju, ali na bazi protokola o uzajamnoj pravnoj pomoći koji je proistekao iz dijaloga sa Srbijom, a koji predviđa razmenu informacija iz istrage.

Pune dve nedelje od ubistva nije bilo nikakve razmene informacija, da bi 5. februara kosovski ministar pravde, Abeljard Tahiri, rekao da su toga dana kosovske institucije dostavile Beogradu tražena dokumenta o toku istrage ubistva Olivera Ivanovića.

Nakon toga, Tužilaštvo za organizovani kriminal u odgovoru Insajderu navelo je da će "sve dokaze u slučaju ubistva Olivera Ivanovića proslediti Kancelariji Specijalnog predstavnika EU u Prištini".

InsajderPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.