Ministarstvo za povratak: Skoro 11 tona hrane i sredstava za higijenu za 303 najugroženije porodice

Prva faza humanitarne akcije kosovskog ministarstva za zajednice i povratak “Da pobedi život”, u kojoj su socijalno ugroženim licima iz 18 opština na Kosovu, donirani paketi sa prehrambenim namirnicama i sredstvima za higijenu, uspešno je završena, saopštilo je ovo ministarstvo.

U akciji koja je trajala od 31. marta do 8. aprila, 303 porodice dobile su 10,9 tona hrane i 7.562 komada sredstava za higijenu.

Pomoć je podeljena u Istoku, Кamenici, Кlokotu, Кlini, Peći, Orahovcu, Lipljanu, Obiliću, Vučitrnu, Štrpcu, Gnjilanu, Gračanici, Vitini, Uroševcu, Ranilugu, Partešu, Novom Brdu i Prištini.

U pitanju su povratnici u izolovanim sredinama, najugroženiji stanovnici pojedinih kolektivnih centara, staračka domaćinstva, porodice samohranih roditelja, osobe sa invaliditetom, korisnici socijalne pomoći, nezaposleni, izolovane nevećinske zajednice u opštinama koje su najviše pogođene pandemijom virusa korona, između ostalih i Romi, Aškalije, Goranci i Egipćani.

Akcija je sprovedena u koordinaciji sa lokalnim organima vlasti i uz pomoć 48 volontera, poštujući propisane mere zaštite.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.