Ministarstvo odbrane Srbije: Šumokradice pobegle preko administrativne linije i pucale na srpske vojnike

šuma drveće

Nepoznata lica koja su bespravno sekla šumu duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom pucala su pre dva dana na pripadnike Vojske Srbije koji su ih sprečili u izvršenju ovih ilegalnih radnji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. U ovom incidentu nije bilo povređenih.

Kako se navodi u saopštenju ovog ministarstva, patrola Vojske Srbije je u širem rejonu Lukovske Banje, uočila nekoliko lica koja su bespravno sekla šumu i sa tri traktora izvlačili drva preko administrativne linije na teritoriju KiM.

Vojnici su, kako se dodaje u saopštenju, sprečili bespravnu seču šume, nakon čega su se osumnjičena lica uputila ka administrativnoj liniji.

„Tokom bežanja šumokradice su otvorile vatru. U navedenom incidentu nije bilo povređenih“.

Podsetimo, avgusta ove godine, Stojan Bijelić iz šumskog gazdinstva „Toplica“, rekao je za agenciju „Beta“ da je od početka 2019. bespravno posečeno 4.280 kubnih metara šume iz ovog gazdinstva.

On je tada poručio da je najveća šteta pričinjena uz administrativnu liniju „od strane šumokradica iz opštine Podujevo, koji se ne boje ni Vojske Srbije, ni policije koji, kontrolišu taj deo“.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.