Ministarstvo odbrane Srbije poziva mlade na dobrovoljno služenje vojnog roka

vojska ministarstvo odbrane srbije
FOTO: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministarstvo odbrane Republike Srbije uputilo je poziv mladićima i devojkama, koji su zainteresovani za dobrovoljno služenje šestomesečnog vojnog roka sa oružjem u junskom uputnom roku, da se prijave na konkurs.

Pravo prijavljivanja, kako preciziraju, imaju svi zdravstveno sposobni državljani Republike Srbije koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

„Pored prilike da prošire znanja, steknu nove veštine i upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primaće i mesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prijave se mogu podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima.

Ministarstvo odbrane takođe navodi da će svi koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, to moći da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja.

Pročitajte još:

Kosovski zvaničnik: Srbija mobiliše rezerviste sa Kosova; Srpske NVO i mediji: Neosnovane spekulacijePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.