Ministarke turizma Srbije i Albanije razgovarale o saradnji u oblasti turizma u okviru Otvorenog Balkana

FOTO: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Tatjana Matić i ministarka turizma i životne sredine Republike Albanije, Mirela Kumbaro Furki sastale su se juče u Tirani na Ministarskoj konferenciji Zapadnog Balkana, gde su razgovarale o unapređenju saradnje u oblasti turizma dve zemlje.

Zvaničnice su se složile da će se zajedničkim radom na rešenjima za promociju turističkih aktivnosti u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“ značajno unaprediti ekonomski odnosi zemalja i stvoriti mogućnost za uspostavljanje jedinstvenog tržišta za turističke usluge, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

One su posebno istakle značaj Memorandruma o razumevanju u oblasti turizma između Saveta ministara Republike Albanije, Republike Severne Makedonije i Republike Srbije, čija je priprema u toku.

Ministarska konferencija Zapadnog Balkana: „Uklanjanje barijera za održivi razvoj turizma“ organizuje se na inicijativu Saveta za regionalnu saradnju (RSS) u Tirani, u Albaniji.

Cilj ove konferencije je da okupi resorne ministre Zapadnog Balkana, predstavnike Evropske komisije i druge relevantne zainteresovane strane kako bi diskutovali i razmenili ideje o temama kao što su postkovid oporavak turizma, poboljšanje poslovne klime za održiva ulaganja u turizam, unapređenje kompetencija ljudskog kapitala u turizmu i inovacije i kreativnost u službi turizma.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.