Ministar kosovske vlade vodi kampanju za podršku Erdoganu

Ministar regionalnog razvoja u vladi Kosova, Rasim Demiri započeo je kampanju kako bi što više podržao turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana na izborima koji će se održati 24. juna.

On je rekao da ima „milion razloga“ za podršku Erdoganu i njegovoj partiji.

Demiri kaže da je Erdogan „mnogo pomogao Kosovu“ i pokazao je nekoliko puta da treba da „bude lider muslimana“, prenosi Indeksonline.

“Pobeda Redžepa Taipa Erdogana je u isto vreme pobeda svih muslimana. Milion je razloga zašto bismo podržali predsednika Erdogana i njegovu partiju. On je ekonomski vratio zemlju u sam svetski vrh. On je čovek koji ima viziju. Erdogan već decenijama pomaže Kosovu i Turska svoj kapital u svee većoj meri usmerava ka našoj zemlji. Erdogan je mnogo puta pokazao zašto bi on trebalo da bude lider muslimana jer jedini govori o zločinima nad muslimanima u svetu. Svi Bošnjaci širom sveta treba da budu ponosni na njegov stav i zaštitničku ulogu,” napisao je Demiri na svom Facebook profilu.

Demiri je zatražio da se podrži Erdogan na predsedničkim i parlamentarnim izborima koji će se održati sutra, 24. juna.

“Eselamu alejkum poštovana braćo Bošnjaci koji živite u Ankari, Istanbulu, Bursi, Izmiru i svim drugim gradovima i mjestima bratske nam Republike Turske. Ovim putem koristim priliku da vam se kao lider najveće bošnjačke stranke na Kosovu obratim i zamolim da otvoreno date svoju podršku turskom predsedniku Redžepu Taipu Erdoganu, izađete u što većem broju i glasate na vanredne predsedničke i parlamentarne izbore koji će biti održani u nedelju, 24. juna ove godine,” piše Demiri.

Prema njegovim rečima, moralna je i ljudska dužnost da Bošnjaci, ma gde god bili, podrže predsednika Republike Turske, kao i njegovu stranku “AK Parti”, i ubeđeni smo u njegovu pobedu već u prvom krugu.

“Još jednom pozivam milione Bošnjaka koji žive u Turskoj da izađu i glasaju za Erdogana. Moja puna podrška Erdoganu i preporuka Bošnjacima u Turskoj da glasaju za njega. Predsednik Erdogan nas je podržavao i nikada nas nije zaboravio i nadam se da nas neće zaboraviti,” zaključio je Demiri.

Kosovo24sata

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.