Miloševo: Utopilo se dvoje dece

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Vest je ažurirana

Rano večeras, oglasila se Kosovska policija, potvrdivši da je dvoje dece stradalo dok su se sa još jednim detetom kupali u „malom veštačkom jezeru“ u Miloševu.

„Danas oko 15 časova Kosovska policija je obaveštena da se troje dece kupalo na otvorenom, u malom veštačkom jezeru dubine od nekoliko metara, od kojih dvoje, uzrasta od 9 i 11 godina nisu uspeli da izađu iz vode. Treće dete je potrčalo i zatražilo pomoć“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Potom je jedan od meštana uspeo da jedno dete izvuče iz vode, ali bilo je već kasno. Spasilački tim je kasnije i izvukao i telo drugog deteta, koje nije davalo znake života.

Gradonačelnik Obilića je došao na lice mesta, uz dežurnog tužioca, koji je potom naložio obdukciju.

Sadržaj saopštenja se razlikuje u odnosu na današnje navode kosovskih medija koji su takođe citirali kosovsku policiju, kada se još uvek tragalo za drugim detetom, a za prvo je rečeno da je stradao pri upadu u bunar.

16:25 – Miloševo: Dete preminulo nakon pada u bunar, za drugim se traga

Jedno dete iz Miloševa preminulo je, a za drugim se traga, nakon što su upali u bunar danas u ranim popodnevnim časovima, potvrdio je za kosovske medije, portparol Kosovske policije, Daut Hodža.

„Danas oko 15 časova policija je primila informaciju, da je u selu Miloševo, kako se sumnja, dvoje dece upalo u bunar. Policijske jedinice su izašle na lice mesta i obavestile hitnu pomoć, lekarska ekipa konstatovala je smrt deteta uzrasta od 10-12 godina“, kazao je Hodža.

Međutim, Hodža je dodao da tim za spašavanje ima informacije da je u bunar upalo još jedno dete.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.