Mikronaselje: Muškarcu ukrali 25.000 dinara

Dvadeset i pet hiljada dinara oteto je juče od jednog muškarca u ulici Serdara Janka Vukotića u Kosovskoj Mitrovici. Novac su mu otele dve osobe – muškarac i žena, koje su se prethodno automobilom zaustavile u njegovoj blizini, a nakon krađe i pobegle istim. Sličan slučaj dogodio se u ovoj ulici početkom meseca, kada je jednom muškarcu ukradeno 310 evra. Ovo je, međutim, peta ovakva krađa od početka prošlog meseca.

Jučerašnji incident dogodio se 15 minuta posle podneva. Muškarac je zaustavljen uz pitanje da li ima para, nakon čega ga je pljačkaš iz automobila, najverovatnije marke Golf, uhvatio za ruku i iz džepa jakne uzeo 25.000 dinara. Sa muškarcem se u automobilu nalazila i ženska osoba.

Identičan slučaj dogodio se u Serdara Janka Vukotića početkom oktobra, kada je ženska osoba iz automobila zatražila od jednog muškarca da joj rasitni 50 evra, te mu otela sav novac iz ruke i odvezla se vozilom u kojem se nalazio muškarac, takođe.             

Tokom ovog i prošlog meseca zabeležena su još tri slučaja krađe, nakon kojih su dvoje pljačkaša, muškarac i žena, bežali svojim automobilom.

Poslednji slučaj, koji je okarakterisan kao razbojništvo, dogodio se prošle nedelje, kada je jednoj ženi, u ulici Anke Spajić, otrgnut zlatan lanac sa vrata, nakon što je poprskana biber sprejom, da bi potom napadači, muškarac i žena, pobegli automobilom. Ovoj krađi prethodila je ona u ulici Oslobođenja, kada je muškarcu ukraden mobilni telefon, nakon što mu je pljačkaš zatražio da se njime posluži.

Prvi slučaj, u poslednja dva meseca, dogodio se sredinom septembra, kada je jednoj ženi, u ulici Rudarske čete, ukraden lanac sa vrata.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.