„Miholjski zbor“: Deca iz opštine Gračanica u poseti Budvi

Miholjski zbor
FOTO: Miholjski zbor

Socijalno ugrožena deca iz enklava u opštini Gračanica borave u Budvi do kraja meseca u organizaciji humanitarne organizacije „Miholjski zbor“ iz Gračanice i Tivta. Deci će tokom posete Crnoj Gori biti pružene razne društvene aktivnosti.

Grupa koja broji 40 dece boravi u hotelu „Park“, a domaćin im je gradonačelnik Budve, Baćo Carević sa svojim timom, saopšteno je za KoSSev iz Miholjskog zbora u Gračanici.

U cilju druženja i sklapanja novih prijateljstava organizovane su prijateljske utakmice dece iz Gračanice i Budve, kao i škola plivanja, poseta farme koju vodi domaćin.

Deca će, takođe, biti u prilici da Jadransku obalu obiđu brodićem i učestvuju u igrama na vodi i na terenima budvanske plaže Mogren.

Prema rečima Miroslava Živkovića, člana organizacije „Miholjski zbor“, većini dece je ovo bio prvi put na moru, a njihov susret sa morem opisao je kao emotivan, kako za organizatore, tako i za ostalu decu.

„Saradnja će se i ubuduće nastaviti i ova humanitarna organizacija ima za cilj dalje akcije kao što je ova i mnoge druge od obnove vrtića do pomoći ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji“, poručio je Živković.

Predstavnici organizacije „Miholjski zbor“ gostovali su na Televiziji Budva.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.