Merkel Haradinaja poslužila kafom; Haradinaj: Učinila da se osećam kao deo porodice

Haradinaj Merkel
FOTO: Indeksonline

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Premijer Ramuš Haradinaj davao je izjave nakon prijema kod Angele Merkel u Berlinu u Nemačkoj. Šef kosovske vlade govorio je o sastanku koji je imao sa prijateljicom naše zemlje.

„Činjenica da me je kancelarka primila u njenoj ličnoj kancelariji, način organizovanja protokola, jedan sat razgovora o konkretnim temama, verujem da mnogo govori. Mogu da čestitam Kosovu što je od danas na novom nivou odnosa sa Nemačkom“, rekao je.

Haradinaj je dalje istakao da je Kosovo dokazalo da je ozbiljno u pripremi tema.

Premijer je govorio i o trenutku kada ga je Merkel ispratila do vozila.

„Ona me je ispratila do vozila, pitala me je i o ekonomskom razvoju. Na kraju smo pričali i o pitanju Parka za inovacije i obuke u Prizrenu. Dakle, kažem, bila je vrlo uljudna, imala je jedan ljudski pristup i učinila je da se osećam kao deo porodice“, izjavio je Haradinaj.

KoSSevI srpski predsednik, Aleksandar Vučić, često ističe važnost nemačke kancelarke za koju kaže da je najvažnija osoba u Evropi, te da sa njom ima poseban odnos. Međutim, za razliku od Haradinaja koji se hvali time što ga je kancelarka ponudila kafom, predsednik Srbije se u prošlosti, nekoliko puta srpskim medijima požalio da od briga i treme zbog, kako kaže, velike odgovornosti koju ima, velikog ekonomskog uspeha koji Srbija beleži, nije mogao čak ni da jede, što je jednom prilikom, kako kaže, primetila i sama kancelarka. Takođe, ne jede kod kancelarke ni kada priča o Kosovu i Metohiji, jer se tada trudi da iskoristi svaki minut za Srbiju. „I naravno da neću da jedem šniclu, nego ću da se bavim Kosovom i Metohijom i zaštitom našeg naroda“ rekao je tako Predragu Sarapi na TV Pink.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.