Merdare: Preuzeti posmrtni ostaci tri žrtve srpske nacionalnosti

Primopredaja posmrtnih ostataka nestali
FOTO: Komisija za nestala lica Vlade Srbije

Na prelazu Merdare preuzeti su identifikovani posmrtni ostaci tri lica srpske nacionalnosti, koji su stradali tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas Komisija za nestala lica Vlade Srbije.

Posmrtne ostatke stradalih lica su u ime porodica preuzeli predstavnici beogradske delegacije Radne grupe za nestala lica od prištinske delegacije.

Kako je saopšteno iz ove Komisije, sahrana će biti obavljena u skladu sa iskazanom željom porodice.

Poručili su da je preuzimanjem posmrtnih ostataka nastavljen proces identifikacije i rešavanja sudbine stradalih i nestalih lica srpske nacionalnosti na KiM-u, što je posebno značajno za članove njihovih porodica.

Nova primopredaja posmrtnih ostataka stiže nakon serije sastanaka prištinske i beogradske delegacije u Briselu, na kojima se razgovaralo o ovoj temi, ali i poslednje runde dijaloga na tehničkom nivou – gde je, kako su potvrdile obe delegacije, dogovoreno otvaranje arhiva Beograda i Prištine s ciljem bržeg pronalaska nestalih.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.