Menjačnica u Peći: Dva puta zamenili po 2500 lažnih dolara

FOTO: Kallxo

Tokom vikenda na Kosovu se dogodilo više slučajeva upotrebe, falsifikovanog novca, a u pitanju je količina od preko 5000 evra. Dva su prijavljena u Peći, jedan u Srbici i sve prevare dogodile su se u subotu.

U subotu, nešto pre 15 časova, kako je javio Kallxo, jedna osoba pokušala je da u menjačnici razmeni navodni iznos od 2.500 dolara u 2037 evra. Radnik u menjačnici koji je prijavio slučaj je kazao da je tek kasnije primetio da su novčanice lažne, jer su prošle prvu proveru u detektoru.

Potom se drugi slučaj dogodio 25 minuta kasnije u istom gradu, kada je ponovo muškarac ušao u menjačnicu, razmenio lažne novčanice od 2.500 dolara u apoenima od po 50 dolara za iznos od 2.050 evra. Takođe su prošle detektor, ali se kasnije ispostavilo da je falsifikat.

Kosovska policija traga i za muškarcem koji je u pošti u Srbici u subotu platio telefon lažnim novcem koji je prethodno stigao kao narudžbina. Uplata je izvršena falsifikovanom novčanicom od 500 evra.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.