Memorandum Kosova i FBI-ja: Kosovski ministar unutrašnjih poslova na razgovoru sa "gospodinom XX-om"

Ministar unutrašnjih poslova Kosova, Skender Hiseni, potpisao je juče popodne u Federalnom istražnom birou (FBI) u Vašingtonu, Memorandum o razumevanju sa pomoćnikom direktora laboratorijskog departmana FBI-ja, Kristofrom T. Dosom. Pre potpisivanja Memoranduma, Hiseni je, takođe, razgovarao sa direktorom FBI-ja, to jest, kako navode iz kosovskog MUP-a, "gospodinom XX-om".

"Pre potpisivanja, ministar Hiseni je imao priliku da razgovara sa direktorom FBI-ja, gospodinom XX-om. Oboje su izrazili uverenje da će potpisani sporazum omogućiti rad obe strane u borbi protiv kriminala, kroz strateško partnerstvo Kosova i SAD-a," navodi se u saopštenju iz MUP-a Kosova i dodaje:

"Direktor FBI-ja, XX, pozitivno je ocenio i pohvalio visoka dostignuća Kosova u borbi protiv nasilnog ekstremizma i terorizma."

A kako dalje dodaju iz Hisenijevog ministarstva, juče potpisani Memorandum ima za cilj jačanje saradnje između "Republike Kosovo i SAD u oblasti forenzike," na osnovu kojeg će "SAD deliti sa Kosovom ekspertizu u borbi protiv teškog kriminala, uključujući terorizam".

Hiseni inače boravi u višednevnoj poseti Vašingtonu, a tokom jučerašnjeg, prvog dana posete, on se sastao sa zamenikom i asistentom pravobranioca SAD-a, Brusom Svatcom, i zamenikom direktora američkog Nacionalnog biroa za INTERPOL, Vajnom Salzgaberom.

Posebna pažnja, tokom ovih sastanaka, posvećena je "većem uključivanju Kosova u međunarodnu policijsku saradnju, a posebno učlanjivanju u INTERPOL".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.