Medvedev: Naši odnosi bez ograničenja dok god su odluke u skladu sa interesima srpskog i ruskog naroda


Odnosi Srbije i Rusije na najvišem su nivou, a to je moguće održati samo sličnim posmatranjem događaja na međunarodnom planu, poručio je danas nakon sastanka sa predsednikom Srbije, Aleksandorm Vučićem, predsednik Vlade Ruske Federacije, Dmitrij Medvedev.

Najavljena kao poseta tokom koje će se razgovarati o ekonomskoj saradnji Rusije i Srbije, ali i problemu Kosova i Metohije, tokom današnje posete premijera Rusije, Dmitrija Medvedeva, Beogradu, u delu otvorenom za javnost ipak nije bilo isticanja pitanja KiM.

Tokom zajedničkog obraćanja medijima, predsednik Vučić nije uopšte govorio o Kosovu, dok je Medvedev toj temi posvetio nekoliko rečenica.

Medvedev se složio sa ocenom Vučića da su odnosi Rusije i Srbije na do sada nezapamćenom nivou i naveo da je najvažnije ne izgubiti takve odnose.

„To možemo da sačuvamo samo ako budemo ocenjivali neke događaje na međunarodnoj areni sa bliskih tački gledišta. Ja neću dugo govoriti o kosovskom problemu – vama je poznat stav Rusije, on se apsolutno zasniva na rezoluciji 1244 SB UN i onome što smo uvek govorili našim srpskim prijateljima – naša polazna tačka je puna podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije“, rekao je Medvedev u predsedništvu.

On je dodao i da Rusija „mirno“ gleda na odluke koje Srbija donosi u vezi sa evrointegracijama, ali upozorava:

„Najvažnije je da takve odluke budu korisne za narod Republike Srbije i narod Ruske federacije onda takvi odnosi, naši odnosi nemaju nikakvog ograničenja i odgovaraju visokom nivou 21. veka“, poručio je Medvedev.

On je i ranije danas, obraćajući se narodnim poslanicima Republike Srbije, poručio da je Rusija zainteresovana za „isključivo mirno rešavanje postojećeg problema na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.