Međunarodni dan žena: Čestitke od političara

Danas je 8. mart, dan posvećen ženama. Obeležava njihovu borbu za ravnopravnost. I žene na Severu Kosova i Metohije i širom KiM-a, obeležavaju ovaj dan, a sada već tradicionalno, danas dobijaju više cveća. Čestitke su im uputili i politički predstavnici u kosovskim i srpskim lokalnim institucijama, kao i centralnim.

"Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti u javnom i političkom životu. Doprinos žena u društvu je ogroman. Čestitam vam praznik uz želje da budete poštovane, voljene i uspešne, kako u porodici, tako i na poslu," navodi se u čestitki zamenika kosovskog premijera, Branimira Stojanovića.

"Potpuna ravnopravnost žena sa muškarcima, poštovanje u kući i na poslu i jednaka zastupljenost u javnom i političkom životu okosnica su zdravog društva. Žene su mnogo puta do sada dokazale da mogu biti i te kako uspešne u svim oblastima, a njena uloga majke u društvu je nemerljiva," poručio je direktor Kancelarije za pitanja zajednica pri kosovskoj vladi, Ivan Tomić.

Čestitku su uputili i gradonačelnik Severne Mtirovice, Goran Rakić i glavna izvršna službenica administracije ove opštine, Adrijana Hodžić. 

"Osmi mart je dan koji treba da nas podseća na ravnopravnost i jednakost, poštovanje koje bi svakodnevno trebali pokazivati svojim majkama, suprugama, sestrama, prijateljicama, koleginicama, ženama. Neka ovaj dan bude samo jedan u nizu, kada primate zahvalnost i pažnju za sav vaš svakodnevni trud, ljubav, požrtvovanost i nesebičnost za sve ono što činite i čime obogaćujete naše živote," naveo je Rakić. 

"Svim ženama čestitam 8. Mart i želim vam da to ne bude jedini dan kada primate izraze posebne pažnje. Položaj majki, sestara, supruga i saradnica muškarci moraju da uvažavaju doličnom pažnjom, bez obzira na datum i time sami doprinesu ravnopravnosti polova u društvu," istakla je Hodžić. 

Njihov kolega iz druge mitrovičke lokalne samouprave, Aleksandar Spirić, poručio je: 

"Kao predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica uz veliki pijetet prema ženama koje na svojevrstan i jedinstven način predstavljaju jedan od bitnih stubova u društvu, odajem iskreno poštovanje i želim srećan praznik, uz poruku da ćemo u buduće nastojati da Nacionalnu strategiju za poboljšanje položaja žena efikasno sprovodimo na područuje naše opštine."

"Trudićemo se da žene u našoj opštini ostvare sva prava, podržaćemo aktivnosti na unapređenju političkog, ekonomskog i društvenog položaja žena. Žene moraju biti poštovane i nediskriminisane tokom cele godine, a ne samo danas. One su snaga porodice i društva. Drage dame srećan vam 8. mart!," navodi se u čestitki gradonačelnika opštine Gračanica, Vladeta Kostić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.