Mediji: Uhapšen lekar osumnjičen da je otvorio lažnu istoriju bolesti bivšem gradonačelniku Klokota

Foto: Kallxo

Izvor: Ekonomia Onlajn (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Lekar B. A. zadržan je na 48 sati zbog navodne zloupotrebe položaja. Specijalno tužilaštvo saopštilo je u četvrtak da se uhapšena osoba sumnjiči da je počinila krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

U međuvremenu, Koha saznaje da je uhapšen B. A., vaskularni hirurg na Klinici za vaskularnu hirurgiju, koji je osumnjičen da je u bolnici otvorio lažnu istoriju srpskom državljaninu, odnosno, prema saznanjima Kohe, bivšem gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću.

Prema izvorima, sumnja se da je to učinjeno s namerom da Srbin, za kog se navodi da obavlja javnu funkciju, iskoristi „hospitalizaciju“ kao izgovor da izbegne odlazak na sud.

Dalje, izvori navode da je policija bila na tom odeljenju puna tri dana.

Ademi je, prema navodima, otvorio istoriju bolesti ovom osumnjičenom Srbinu, da je 28. avgusta bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničko-bolničkom centru zbog tromboze, ali istražitelj ima dokaze i fotografisao ga je tog dana u kafiću.

Odlukom tužioca, osumnjičeni B. A. je zadržan na 48 sati u Pritvorskom centru u Prištini.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.