Mediji o planu atentata na lidera i poslanike LDK, KP tvrdi da je preduzela mere

Ljumir Abdidžiku
FOTO:Ljumir Abdidžiku/Fejsbuk

Kosovska policija saopštila je sinoć za prištinske medije da je preduzela sve potrebne, a nakon takođe medijskih izveštaja o planiranju atentata na predsednika opozicione LDK, Ljumira Abdidžikua i pojedinih poslanika ove stranke.

O navodnom planu za atentat političara u Prištini sinoć je izvestila Gazeta Express.

Pozivajući se na svoje izvore, ovaj medij je objavio da je došao do informacija „o planu za pokušaj ubistva“ predsednika LDK, Ljumira Abdidžikua i još trojice poslanika ove stranke.

Pozivajući se takođe na svoja saznanja, u međuvremenu je Reporteri izvestio da su poslanici čiji se atentat planirao Avdulah Hoti, Arben Gaši i Armend Zemaj.

Express takođe piše da je reč o veoma pouzdanoj informaciji, da su čelnici LDK odlučili da o tome obaveste organe za sprovođenje zakona, kao i da je jedan od poslanika sinoć dao izjavu u jednoj od policijskih stanica u Prištini.

Pozvajući se takođe na svoje izvore, ovaj medij je javio da je informacija o planiranju ubistava stigla u sredu popodne, kao i da je „grupa već identifikovana“.

Za Express su u međuvremenu potvrdili iz Kosovske policije da je slučaj pokrenut, te da su preduzeli sve neophodne radnje.

„Kosovska policija, u ovom slučaju nadležna Uprava KP, preduzela je sve potrebne policijske radnje u vezi sa predmetnim slučajem/pretnjom. Sve dalje policijske radnje biće preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima“, navodi se u odgovoru KP.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.