Mediji o meču Grčke i Kosova: „Obračun“ bakljama na tribinama, srpske zastave, zviždanje tokom intoniranja himne

Grčka Kosovo utakmica
FOTO: Indeksonline

Fudbalska reprezentacija Grčke savladala je sinoć na domaćem terenu tim sa Kosova rezultatom 2:0 u okviru C divizije četvrtog kola Lige nacija. O porazu u Grčkoj sinoć su listom izveštavali prištinski mediji, ali su ipak više pažnje posvetili incidentima na tribinama, te kako su okarakterisali, provokacijama grčkih navijača koji su navodno zviždali na stadionu tokom intoniranja kosovske himne i razvili zastave Srbije i transparent „Kosovo je Srbija“.

Više prištinskih medija, među kojima je i Indeksonline, javili su sinoć da su meč u Grčkoj obeležile „provokacije“ grčkih navijača, koje su krenule još pre početka samog meča.

„Grčki navijači provocirali su navijače sa Kosova tako što su ka njima uperili srpsku zastavu u čijoj se sredini nalazi mapa Kosova“, javio je Indeksonline.

Prištinski mediji takođe navode da su grčki navijači razvili transparent na kojem je pisalo „Kosovo je Srbija“, kao i da su ove reči uzvikivali u pravcu navijača sa Kosova.

Pojavili su se i izveštaji o tome da su grčki navijači zviždali tokom intoniranja kosovske himne, te da je tokom cele utakmice bilo problema na tribinama.

Indeksonline ujedno piše da se „sumnja“ da su među grčkim navijačima zapravo bili „srpski huligani koji su došli da podstiču tenzije“, te da su u jednom trenutku grčke specijalne jedinice ušle na tribine kako bi smirile tenziju.

Na društvenim mrežama pojavili su se i snimci na kojima se vidi obračun s bakljama između grčkih navijača i onih sa Kosova, a dok prištinski mediji pišu da je na kraju prvog poluvremena došlo do okršaja na tribinama kada su pojedini Grčki navijači krenuli ka navijačima sa Kosova.

Došlo je i do kratkog prekida utamkice kada su navijači ušli na teren.

Indeksonline je takođe javio nakon završetka utakmice da nijedan od navijača sa Kosova nije bio povređen.

Pojedini beogradski mediji takođe su izvestili o sinoćnom meču u Grčkoj, navodeći da su utakmicu obeležili incidenti na tribinama i terenu.

Nova S javlja da je do incidenta sa bakljama došlo na kraju prvog poluvremena, da je igrač kosovskog tima od sudije zatražio da prekine utakmicu, ali i da je arbitar to odbio.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.