Mediji: Elitna policijska jedinica sa novim članovima, zakletva i pred grobovima Jašarijevih

FOTO: Kallxo

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Elitna jedinica Kosovske policije, interventna, od danas će imati 15 dodatnih pripadnika.

Danas je u Specijalnu interventnu jedinicu ili poznatiju kao FIT, priključeno 15 novih članova nakon intenzivne obuke u kojoj već neko vreme učestvuju.

Nakon zvanične ceremonije, kako saznaje Kallxo, novi članovi položili su zakletvu porodici bivšeg komandanta OVK Adema Jašarija u Prekazu.

Na nekim fotografijama koje je obezbedio Kallxo vide se pripadnici Jedinice za specijalne intervencije pre nego što ih je primio Rifat Jašari, dok su dalje nastavili do grobnice Jašari gde su položili zakletvu da će služiti za Kosovo pod specijalnom uniformom Interventne jedinice.

U nastavku Kallxo je objavio nekoliko fotografija sa ceremonije i prijema od strane Rifata Jašarija u Prekazu u Srbici.

KoSSev: A danas su takođe, u Prištini, u kampu specijalnih jedinica Kosovske policije u Vrelu, dodeljene diplome novoj generaciji specijalnih jedinicaSIU ili NJS –  Specijalne interventne i operativne jedinice, i to u prisustvu policijskog komandnog sastava i Kimberli Rif (Kimberley Riff) iz američkog ICITAP-a. Opširnije u posebnoj vesti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.