Bojan Kostić iz Sočanice istrčao Beogradski maraton, četvorica Leposavaca polumaraton

FOTO: Leposavić portal/Fejsbuk

Na 35. Beogradskom maratonu među takmičarima iz 70 zemalja našla su se i četiri mladića iz Leposavića i jedan iz Sočanice.

Bojan Kostić iz Sočanice istrčao je 42 kilometra i tako uspešno završio jučerašnji Beogradski maraton, za šta, kako se navodi na Fejsbuk stranici Leposavić portal, nije potrebna samo dobra fizička spremnost, već i jak karakter i mentalni sklop kako bi se trka privela kraju.

„Neočekivano visoke temperature posebno u poslednjih sat vremena, koje su nas zadesile na jučerašnjem maratonu, uticale su na težinu same trke. Pripremao sam se za ovu trku više od godinu dana i odustajanje nije bila opcija“, rekao je za Leposavić portal Bojan Kostić.

Kostić je dodao i da mu je ovo prvi maraton, pa je izuzetno ponosan na postignuto vreme od 4 sata i 28 minuta.

„Želeo bih da se zahvalim mom medijskom sponzoru stranici ‘Slatinski pravac’, mojoj porodici i prijateljima na nesebičnoj podršci kako za vreme priprema, tako i na samom maratonu“.

Kostić je, kako je rekao, do sada pretrčao i četiri polumaratona od kojih jedan u Sočanici, koji je pre dve godine samoinicijativno organizovao sa prijateljima.

Bane Nešović, Nikola Arsenijević, Danijel Tošković i Vladimir Trboljevac juče su istrčali polumaraton u Beogradu.

Pobednik jubilarnog 35. Beogradskog maratona, na kome je učestvovalo preko 6,700 takmičara iz 70 zemalja, bio je Etiopljanin Mulgta Birhanu Feisa koji je maraton istrčao za 2 sata, 12 minuta i 57 sekundi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.