Maroko ne priznaje Kosovo: Od Beograda zahvalnost za doslednost politike

Kralјevina Maroko ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, jer kada se „dobro poznaju istorijske i geografske činjenice ne mogu se priznati samoproklamovane države, budući da to predstavlјa opasnost i za druge delove u svetu“ – poručio je predsednik Predstavničkog doma Parlamenta Kralјevine Maroko, Habib El Malkijem, saopšteno je iz Parlamenta Srbije. On je danas razgovarao sa srpskom koleginicom Majom Gojković, ali i predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Malki je, dodaje se, dalje ukazao da „svi problemi mogu biti rešeni putem dijaloga, uz poštovanje međunarodnih normi“.

Vučić je izrazio zahvalnost zbog „dosledne politike i principijelnog stava Maroka o poštovanju normi međunarodnog prava“, te na „doslednoj podršci naporima Srbije za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta“, navode iz srpskog predsedništva.

Gojković je uputila identičnu poruku, te se zahvalila na:

„Prijatelјstvu, razumevanju i podršci našim stavovima u međunarodnim organizacijama, kao što je bio slučaj prilikom pokušaja učlanjenja tzv. Kosova u UNESCO“.

Ukazala je i na, kako se ističe, „teško stanje srpskog kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji koje se sistematski uništava“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.