Marko Đurić u podne u Kosovskoj Mitrovici na svečanoj sednici Srpske liste

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas, prema najavama ove kancelarije, prisustvuje svečanoj sednici Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici.

Đurić je na Severu Kosova boravio u aprilu, dva puta – za Vaskrs u manastiru Banjska, a potom i u Kosovskoj Mitrovici. Posete su tada brzo usledile nakon što ga je 26. marta, u sred severne Mitrovice, ROSU jedinica pred najvišim srpskim zvaničnicima u kosovskoj vladi, parlamentu i rukovodiocima lokalnih opština i institucija iz vodeće Srpske liste, a pored generalnog sekretara Predsednika Srbije Nikole Selakovića, uhapsila tokom uvodnog dela razgovora u Mitrovičkom dvoru o inicijativi Predsednika Srbije za unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji. 

Predstavnici Srpske liste su ove srede zatražili konsultacije sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, prvo zbog „ovakvih stavova Albanaca koji gaze po Briselskim pregovorima i dijalogu i glasnog ćutanja Brisela“ – kako je vodeći političar Srpske liste Goran Rakić opisao odbijanje Prištine da kosovska delegacija učestvuje u novoj rundi razgovora u Briselu sa Srbima, a potom su ponovili zahtev da se sa predsednikom „najhitnije“ sretnu zbog rezolucije za sprovođenje ranije potpisanog sporazuma između Kosova i Albanije o „ujedinjenju carinskih punktova“.

Ovaj današnji, svečani susret, Srpske liste sa zvaničnikom srpske vlade počinje u podne u amfiteatru Tehničkog fakulteta.

U amfiteatru Tehničkog fakulteta se Predsednik Srbije u januaru hitno sastao sa Srbima u pokušaju da umiri stanovništvo i spusti tenzije nakon ubistva Olivera Ivanovića.

Srpska lista je koalicioni partner vlade Ramuša Haradinaja, ali se nakon hapšenja Marka Đurića deklarisala kao strana „u ostavci“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.